18 november 2021

Belangrijke richtlijnen bij het kiezen van een boxspring

Belangrijke richtlijnen bij het kiezen van een Boxspring.

 

Zeer populair tegenwoordig zijn de boxsprings. Je hoeft maar een willekeurig woonmagazine open te slaan of je ziet genoeg slaapkamers met de meeste luxueuze boxsprings met prachtige hoofd- en voetborden afgebeeld. 

Het aanbod is groot en de mogelijkheden van aankleding zijn eindeloos. Het hogere uiterlijk van een boxspring valt momenteel zeer in de smaak. Zo’n 80% van de verkochte bedden is een boxspring op dit moment. De populariteit is ooit ontstaan omdat veel hotels boxsprings hebben. Als mensen dan op vakantie waren geweest en daar lekker hadden geslapen, wilden ze ook ‘zo’n hotelbed’.

 

De ene boxspring is de andere niet. Ze zijn er in alle prijsklassen. Het verschil zit vaak in de bodem (die ook boxspring mag heten zelfs als er geen zelfstandige vering in zit), de materialen die in het matras zijn gebruikt en de uitvoering/afwerking. 

Sommige boxsprings hebben een topmatras nodig om een goede ligging te verkrijgen, maar andere niet. Voordeel van een topmatras kan zijn dat als je een 2x1persoonsset hebt (dit is wel aan te raden omdat ieder zijn eigen, voor hem/haar geschikte matras kan kiezen), de kier niet meer voelbaar is. 

Ook voor de boxspring geldt: 

  • Ga liggen en laat je goed informeren
  • Bepaal van tevoren de maat die wenselijk is
  • Vlak of verstelbaar
  • Heeft u het snel warm of juist koud in bed
  • Bij wervelklachten laat u een “Wervel Scan” bij ons maken
  • Bij uitgebreid advies, maak vrijblijvend een afspraak
  • Klinkt logisch, maar kom een moment dat u uitgerust bent

Wij verkopen de merken: Pullman, Eastborn, Jensen, Recor My Bed, M Line.

Bekijk ook deze tips

externalId=feta-detail-news-2.1.2.1.1.1.1&filter[active]=1